Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на сонда

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на сонда

Здравейте,
    Днес сменях задна ламбда сонда на Алфа 147 2001 година 105 коня, тъй като ми даваше грешка на компютъра. Колата имаше ужасно висок разход.
    Сондата не искаше да тръгне и в крайна сметка се оказа, че проблема е в катализатора.
    Като го свалиха беше не запушен, а надробен. Изхвърляше парчета през ауспуха...
    Избушиха го и го върнаха обратно...грешката изчезна...поне за момента...
    Въпроса ми е - ще има ли нормални показания задната сонда при положения, че катализатора го няма? И ако не...с какво да заменя избушения катализатор и къде?

Благодаря ви предварително.

Преди месец махнах катализатора и сложих резонатор...не защото ми изписваше грешка, а защото имах малко висок разход на гориво. Реших да направя най-лесното - махнах го (катализатора) и сложих резонаторно гърне....До сега не ми е изписвало за никакви грешки (предполагам значи ламбдата си отчита добре)....разхода ми падна с около 1 литър и колата стана малко по-пъргава в ниски обороти...Като цяло съм доволен от операцията...Моят катализатор видимо не беше много зле
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
    X